arrow-right-square Created with Sketch Beta.
خواندنی ها - خواندنی ها

۵ سریال «آخرالزمانی» کمتر دیده‌ شده کره‌ ای؛ از «روز موعود» تا «گودال تاریک»

۵ سریال «آخرالزمانی» کمتر دیده‌ شده کره‌ ای؛ از «روز موعود» تا «گودال تاریک»
طی نزدیک به یک دهه است که فیلم‌ها و سریال‌های کره جنوبی بر سرویس‌های استریم تسلط یافته‌اند، به خصوص به خاطر رونق فوق‌العاده سریال‌هایی که موضوعشان فاجعه و بقا است. این سریال‌ها با هیجان و تعلیق درجه‌یکی که به مخاطبان ارائه می‌دهند، موفقیت زیادی را در سطح بین‌المللی کسب کرده‌اند. موفقیت بی‌سابقه‌ی «بازی مرکب» باعث شد همۀ سریال‌های با موضوعات آخرالزمانی در لیست تماشای بینندگان قرار بگیرند. این سریال‌ها آنقدر پر‌هیجان و جذاب هستند که تماشاگران نمی‌توانند خودشان را در حال فرار از هجوم هیولا‌ها یا آینده‌ای فاجعه‌بار بدون آب تصور نکنند. با وجود اینکه کمبودی از فیلم‌ها و سریال‌های کره‌ای با مضمون بقا وجود ندارد، اما تعداد معدودی از آن‌ها آنقدر عالی هستند که مخاطبان را از ابتدا تا انتها میخکوب نگه می‌دارند. در اینجا پنج مورد از این سریال‌های برتر، اما کمتر دیده شده را معرفی خواهیم کرد.

کشف دالان‌های مخفی در هرم باستانی مصر معمای ۲۰۰ ساله را حل کرد

کشف دالان‌های مخفی در هرم باستانی مصر معمای ۲۰۰ ساله را حل کرد
دنیای فراعنه هرچند با اهرام ثلاثه در ذهن‌ها شناخته می‌شود، با این حال به جز آن‌ها هرم‌های ریز و درشت بسیار دیگری در مناطق مختلف مصر ساخته شده‌اند که بعضی سالم هستند و بعضی به شدت آسیب دیده‌اند. هرم ساحورَع، متعلق به دومین فرعون دودمان پنجم مصر باستان، یکی از این اهرام است که تصور می‌شود در قرن ۲۶ تا ۲۵ قبل از میلاد برای او ساخته شده باشد. این هرم اولین بار توسط مصرشناس بریتانیایی «جان پرینگ» مورد بررسی قرار گرفت و او تنها کسی بود که توانست ورودی و همچنین گذرگاه دسترسی به قلب این هرم نیمه‌مخروب را شناسایی و تمیزکاری کند.

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است
محققان دانشگاه MIT با استفاده از فناوری یادگیری ماشینی دریافتند که آوا‌های کلیک‌مانند در زبان نهنگ عنبر (Sperm Whale) نشان‌دهنده نوعی الفبا است که اساس یک سیستم ارتباطی پیچیده را تشکیل می‌دهد. این پژوهش به درک ما از نحوه ارتباطات آب‌بازسانان (Cetaceans) مانند نهنگ‌ها و دلفین‌ها کمک می‌کند. محققان دریافتند که استفاده از کودا‌ها در این نهنگ‌ها قاعده‌مند است و کارکردی مشابه الفبا در زبان انسان دارند و یک سیستم زبانی بزرگی را تشکیل می‌دهند.

کشف یک «توده مرموز» متعلق به عصر امپراطوری روم که معلوم شد بیشتر از طلا ارزش داشته است

کشف یک «توده مرموز» متعلق به عصر امپراطوری روم که معلوم شد بیشتر از طلا ارزش داشته است
در جریان حفاری‌های باستان‌شناسی در در بریتانیا، یک «توده مرموز» ارغوانی‌رنگ کشف شد که برای مدتی ماهیت آن نامشخص مانده بود. حالا، اما دانشمندان می‌گویند دریافته‌اند این قطعه بسیار کمیاب ماده‌ای است که زمانی از طلا هم بیشتر ارزش داشته است. باستان‌شناسان در زمین باشگاه کریکت کارلایل در شمال انگلیس در حال کاوش برای یافتن بقایای یک حمام تاریخی متعلق به عصر سپتیمیوس سوروس، امپراتور روم در قرن ۳ پس از میلاد، بودند که به یک قطعه نرم غیرعادی از مواد با رنگ ارغوانی متمایز برخوردند. آن‌ها این شیء را برای دانشمندان دانشگاه نیوکاسل فرستادند. در آزمایشگاه بود که مشخص شد این توده نرم حاوی رنگدانه‌های آلی برم و موم زنبور عسل است؛ نشانه‌ای مطمئن که ثابت می‌کرد این جسم در واقع ماده رنگین «ارغوانی امپراطوری» یا «ارغوانی شاهی» است.

شبیه‌سازی تصویری ناسا از سفر به «نقطه بی‌بازگشت»؛ وقتی درون سیاهچاله سقوط می‌کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

شبیه‌سازی تصویری ناسا از سفر به «نقطه بی‌بازگشت»؛ وقتی درون سیاهچاله سقوط می‌کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟
آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر در یک سیاه‌چاله سقوط کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ سازمان فضایی آمریکا، ناسا، یک شبیه‌سازی ویدیویی فوق‌العاده را از این پدیده به تصویر کشیده که به مخاطبان امکان می‌دهد فرو رفتن در سیاه‌چاله و گذر از «نقطه بدون بازگشت» را در این فرایند تجربه کنند. در این شبیه‌سازی بصری که به وسیله ابررایانه ناسا تولید شده است، بینندگان در قالب یک فضانورد فرضی و از دریچه چشم دوربینی در فاصله ۶۴۰ میلیون کیلومتری سیاه‌چاله با سرعتی نزدیک به نور به سمت آن می‌روند. دوربین پس از رسیدن به سیاه‌چاله و با چرخیدن به دور آن از افق رویداد، که «نقطه بدون بازگشت» نامیده می‌شود، عبور می‌کند. در این بازسازی گرافیکی تمامی جزئیات و قوانین حاکم فیزیکی رعایت شده است.

اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود

اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود
پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند که انجام آزمایش‌های بالینی اولین «داروی رشد مجدد دندان» در دنیا از ماه سپتامبر امسال در بیمارستان دانشگاه کیوتو این کشور آغاز می‌شود. این دارو پس از دریافت تایید ایمنی، به بیمارانی که به طور مادرزادی فاقد مجموعه کامل دندان هستند داده خواهد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان امیدوارند فروش این دارو را در سال ۲۰۳۰ آغاز کنند. هرچند تقریبا همه انسان‌ها به طور معمول ۳۲ دندان دارند، اعتقاد بر این است که حدود ۱ درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث عدم رشد یک یا چند دندان می‌شود.

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟
تا به امروز کسی بطور حتم نمی‌داند که چه چیزی موجب بیماری کبد، کلیه و مرگ نابهنگام «لودویگ فان بتهوون» شده است. اما یک نامه جدید به سردبیر نشریه «شیمی بالینی» این نظریه پرطرفدار را که سرب موجب مرگ بتهوون بوده، منتفی کرده و نشان داده است که این آهنگساز در معرض سطح بالایی از سرب قرار گرفته، اما آن اندازه نبوده است که موجب مرگ او شود. بتهوون در طول زندگی خود با برخی مشکلات سلامتی از جمله مشکلات دستگاه گوارشی و ضعف شنوایی در کنار بیماری کبدی و کلیوی دست به گریبان بود. سطح بالای سرب معمولا با همه این مشکلات مرتبط است.

تحقیقات جدید: با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید

تحقیقات جدید: با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
در حالی که زوال عقل در افراد مسن بسیار شایع‌تر است، سالانه صد‌ها هزار نفر به زوال عقل زودرس (YOD) در سنین جوانی مبتلا می‌شوند. یک مطالعه گسترده عوامل مرتبط به سبک زندگی و سلامتی را برای نخستین بار در این‌باره کشف کرد. پیش از این اکثر تحقیقات قبلی عامل اصلی این بیماری را به صورت ژنتیکی و از طریق انتقال نسل به نسل می‌دانستند، اما پژوهش جدید ۱۵ عامل مختلف مربوط به سبک زندگی و سلامتی را که با خطر ابتلا به زوال عقل زودرس مرتبط هستند شناسایی کرد. دیوید لیولین، متخصص بیماری‌های همه‌گیر از دانشگاه اکسِتِر در بریتانیا، این مطالعه را «بزرگترین و قوی‌ترین مطالعه در نوع خود» دانست که تاکنون انجام شده است. وی در این‌باره گفت: «خوشبختانه می‌توان با توجه به طیف وسیعی از عوامل مختلف،   خطر ابتلا به این وضعیت ناتوان کننده را کاهش دهیم.»

رآکتور همجوشی هسته‌ای WEST رکورد زد؛ حفظ پلاسمای ۵۰ میلیون درجه‌ای به‌مدت ۶ دقیقه

رآکتور همجوشی هسته‌ای WEST رکورد زد؛ حفظ پلاسمای ۵۰ میلیون درجه‌ای به‌مدت ۶ دقیقه
یک رآکتور همجوشی در فرانسه به‌نام «WEST»، به‌تازگی به یک نقطه عطف مهم دست یافته و ما را یک قدم به انرژی پاک و پایدار نزدیک کرده است. دانشمندان آزمایشگاه فیزیک پلاسمای پرینستون که در این پروژه همکاری داشتند، اعلام کردند که این رآکتور، ماده فوق‌العاده داغ پلاسما را ایجاد و به مدت ۶ دقیقه آن را در دمای ۵۰ میلیون درجه سانتی‌گراد حفظ کرده است. هدف نهایی رآکتورهایی مثل WEST این است که یک پلاسمای فوق‌العاده داغ را برای ساعت‌ها حفظ کنند، اما 6 دقیقه در این رآکتور یک رکورد جهانی جدید محسوب می‌شود. سایر رآکتورهای هسته‌ای پلاسماهای داغ‌تر از رکورد جدید WEST ایجاد کرده‌ بودند، اما دوام چندانی نداشته‌اند.

اولین پرتاب حامل انسان با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به‌تعویق افتاد

اولین پرتاب حامل انسان با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به‌تعویق افتاد
پرتاب تاریخی فضاپیمای بوئینگ استارلاینر تنها دو ساعت قبل از پرتاب موشک اطلس V به‌تعویق افتاد؛ تصمیم به لغو این پرتاب تنها چند دقیقه پس از آن اتخاذ شد که «بوچ ویلمور» و «سونی ویلیامز»، فضانوردان ناسا در داخل فضاپیمای استارلاینر روی صندلی‌های خود مستقر شده بودند. دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر مشکل در دریچه اکسیژن سکوی موشک اطلس V ذکر شده است. موشک اطلس V که توسط United Launch Alliance ساخته شده است، از سال ۲۰۰۲ مأموریت‌های خود را با نرخ موفقیت ۱۰۰ درصدی انجام داده است، اما این اولین مأموریت آن برای حمل فضانوردان بود.

entekhab | وب سایت انتخاب

پربازدید ها
آخرین اخبار پربحث ترین